Ultimul webinar de pregătire şi informare va fi pe 27 ianuarie iar dezbaterea opţiunilor de dezvoltare a Strategiei se prelungeşte până pe 28 ianuarie

’’Strategia națională a încurajării utilizării bicicletei’’ dezvoltă doar un aspect din multitudinea de soluții de deplasare urbană, însă dezvoltarea în detaliu a multor aspecte luate în considerare se poate face exclusiv în contextul general al mobilității urbane. Astfel, bicicleta nu vine să înlocuiască mașina ca soluție de deplasare urbană, ci vine să propună o alternativă între multe altele. Despre aceste alternative vor vorbi experţii proiectului într-un webinar ce va avea loc pe 27 ianuarie, de la ora 12 la 15.

În cursul webinarului veți putea scrie întrebări, urmând ca experții să răspundă la sfârșitul fiecărui modul. Printre subiectele abordate în cadrul webinarului se găsesc și modul în care alte state integrează bicicleta în sistemul de transport sau modalităţile de realizare a unei politici publice.

Sunt bineveniți la aceasta sesiune toți membrii/delegații asociațiilor interesate de transport alternativ care nu au putut participa la întâlnirile anterioare. Vă puteţi înscrie completând următorul formular.

 

Primul pas în dezvoltarea Strategiei este alegerea opțiunii celei mai potrivite pentru a fi implementate în România, iar experții noștri au lucrat la un document cu 3 opțiuni pe care le puteți consulta pe acest link. Pentru a da cât mai multor persoane interesate ocazia să ne trimită opiniile lor, dezbaterea privind opţiunile de dezvoltare a Strategiei se prelungește până pe 28 ianuarie, astfel încât să oferim posibilitatea ca participanţii la ultimul webinar (din 27 ianuarie) sa se poată implica în dezbatere chiar din faza de alegere a opţiunii care va sta la baza dezvoltării Strategiei. Așteptăm opiniile celor interesați la adresa de email strategiebiciclete@gmail.com sau în formularul on-line care poate fi accesat aici.

 

Strategia națională de încurajare a utilizării bicicletei este dezvoltată în cadrul proiectului „Dezvoltarea parteneriatului dintre ONG-uri şi administraţie pentru promovarea modalităţilor durabile de transport în interiorul localităţilor” – cod SIPOCA 306/cod MySmis 110839 cofinanţat în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014- 2020, Axa prioritara “Administraţie publică şi sistem judiciar eficiente.