Caravana experților face următoarele opriri la București, Cluj-Napoca şi Craiova

După prima întâlnire, unde experții noștri s-au întâlnit la Iaşi cu reprezentanți ai asociaţiilor şi autorităţilor din Regiunea Nord-Est, caravana a pornit mai departe pe traseul București (19 – 21 iulie) – Cluj-Napoca (26 – 28 iulie) – Craiova (2 – 4 august).

Deoarece Strategia naţională pentru încurajarea bicicletei trebuie finalizată în această toamnă, este nevoie să ajungem în toate regiunile pentru a ne întâlni cu asociaţiile şi autorităţile interesate.

Aşadar, îi rugăm pe toţi reprezentanţii de asociaţii sau instituţii din Bucuresti – Ilfov, precum şi cei din Regiunile de dezvoltare Nord-Vest şi Sud-Vest să ne contacteze, dacă sunt interesați să participe la una dintre întâlnirile de informare din cadrul proiectului de realizare a primei Strategii naționale de încurajare a mersului cu bicicleta.

Menţionăm că pentru participanţii din Regiunile de dezvoltare Nord-Vest şi Sud-Vest se plătesc cheltuielile de participare, cu excepţia celor care locuiesc în oraşele unde se desfăşoară întâlnirile. Harta cu Regiunile de dezvoltare poate fi consultată aici.

În cele 3 zile de întâlniri experţii proiectului vor pune accent pe pregătirea participanţilor pentru a formula politici publice, dar se va discuta şi despre  modul în care pot fi reduse congestiile urbane prin dezvoltarea durabilă a mobilităţii.

În perioada august – septembrie mai avem încă 4 întâlniri regionale:

  • Brăila 23 – 25 august
  • Ploieşti 30 august – 1 septembrie
  • Timișoara 13 – 15 septembrie
  • Brașov 27 – 29 septembrie

Opiniile participanţilor la cele 8 întâlniri vor fi luate în considerare atunci când experții noștri vor realiza draftul primei Strategii naţionale de încurajare a utilizării bicicletei. Apoi, pe timpul dezbaterilor, oricine poate contribui cu opinii astfel încât documentul final să reflecte cât mai multe dintre ideile celor implicaţi.

Întâlnirile au loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea parteneriatului dintre ONG-uri și administrație pentru promovarea modalităților durabile de transport în interiorul localităților” Cod SIPOCA/cod MySMIS 110839.

 

Un gând despre „Caravana experților face următoarele opriri la București, Cluj-Napoca şi Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.